top of page
Zoeken

EEN ACHTJARIGE OVER OMA’S - Anoniem

Een oma is een mevrouw die zelf geen kinderen heeft. Ze houdt veel van de kinderen van anderen. Een opa is een man-oma. Hij gaat met jongens wandelen en ze praten over hengelen en voetbal.


Oma’s hoeven niets te doen, alleen maar er te zijn. Ze zijn zo oud dat ze niet hard kunnen rennen of wilde spelletjes doen. Je moet nooit tegen ze zeggen: ‘Schiet op!’ Meestal zijn ze dik, maar niet te dik om de schoenen van de kinderen vast te maken. Ze dragen een bril en raar ondergoed en sommigen kunnen hun tanden uit hun mond halen. Als ze samen met je baden, dan houden ze hun broek aan.


Ze hoeven niet knap te zijn, ze moeten alleen antwoord kunnen geven op vragen als: waarom hebben honden een hekel aan katten? Ze praten niet kinderachtig tegen je zoals alle andere mensen die op bezoek komen. Ze slaan geen stukken over als ze je voorlezen en ze vinden het ook niet erg om telkens hetzelfde te moeten voorlezen omdat je dat zo leuk vindt.


Iedereen zou een oma moeten hebben, vooral als je geen televisie hebt. Want oma’s zijn de enige grote mensen die tijd hebben.


Anoniem

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page