top of page

Surinaamse Scholenboekenactie  

Waarom Surinaamse boeken? 

De scholenboekenactie is primair voor onze jeugd bestemd. Zij krijgen inzage in literatuur met typische Surinaamse elementen. Herkenbare taal en situaties waarin het kind zich terug kan vinden. Juist, geen ijsappels en peren, maar manja’s en pommerakken, geen flatwoning 10-hoog, maar een eengezins flatwoning of een hoge neuten huis met een groot erf. 

 

Specifiek Surinaamse boeken zijn belangrijk, omdat veel kennis over Suriname nog niet opgenomen is in onze schoolboeken. Dat is jammer om twee redenen. Ten eerste is de school de plek waar je het intellectuele denken van het kind moet vormen. Ten tweede heeft alles wat in een (school)boek staat status.  

Wat betekent het voor de school? 

De school ontvangt flyers voor elke leerling en organiseert het uitdelen en terug ophalen van deze flyers. Als alle bestellingen binnen zijn worden de boeken in één keer geleverd en uitgedeeld aan de betreffende leerlingen. 

 

De school heeft verder de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief boeken voor de bibliotheek aan te schaffen. Zo krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om de Surinaamse boeken te lezen.  

 

Aansluitend daarop is een deel van de verkoopopbrengst bestemd voor de schoolkas. Hierdoor krijgt de school meer financiële middelen voor eigen initiatieven.  

Praktische informatie 

De school kan de totaalbestelling steeds telefonisch, of via app, of via email doorgeven aan PubSeS. Op aanvraag kan de school een digitaal bestelformulier krijgen, waarmee makkelijk het totaalbedrag berekend kan worden.  

 

Per jaar doen ongeveer 100 scholen mee met de scholenactie. Scholen die geïnteresseerd zijn om mee te doen met de scholenactie, kunnen contact opnemen met Publishing Services Suriname via app, mail of telefonisch. 

 

Overigens zijn de boeken het heel jaar door te krijgen bij Faranaz Literair, bij boekhandel Kasco, bij boekhandel VACO en natuurlijk bij PubSeS zelf, aan de van Idsingastraat 133 in Paramaribo. Bij PubSeS moet u wel eerst bellen voor een afspraak. Internationaal zijn de boeken te krijgen via www.suribooks.com. E-books zijn te koop via Amazon.

bottom of page