top of page
Zoeken

Door het oog geïnspireerd - Rappa

(Alphons Levens las de afgelopen week over een fout geschreven woord heen. Hij zei: Mijn oog las wat het wilde zien. Hieronder volgt een reactie van Rappa.)


Maar je weet: het oog wil eens wat, met het oog op de in het oog springende ministeriele verwikkelingen en ontwikkelingen, waarbij men leert meer oog te hebben voor wat de maatschappelijke groepen willen met het oog op het belang van de samenleving, die nu meer dan ooit een oogje in het zeil houdt en gelijk hard brult als het niet goed oogt.


De mensen hun ogen zijn opengegaan; ze sluiten de ogen niet meer voor wazige partijbelangen, vooral als een ministerszoontje zich aan repeterende pedofilie te buiten gaat en we ons de ogen uit het hoofd schamen en we met lede ogen moeten toezien hoe het moreel bederf ons steeds meer aantast en men elkaar de ogen uitsteekt in het plegen van geldsmokkel en andere oneerlijke zaken en allerlei gesoebat onder vier ogen in ieder geval de douane op Aruba niet misleidde; die had z'n ogen niet in z'n zak. Nu kunnen velen geen hand meer voor ogen zien, want ze zitten met die zwarte euro's, of wordt het oog om oog, euro om dollar?


Maar de Braziliaanse marine liet zijn oog vallen op ons land, ze voeren patsboem binnen en hielden de Chinese hektrawlers voor de kust even in het oog, die wilden niet in het oog lopen, zoals die klote stropers die alle schildpadnesten leeg hebben geplunderd, onder onze ogen door en nu de nesten zijn leeggeroofd, komen de wachters van LBB terug; als het kalf verdronken is en de eieren zijn verkocht vanwege hun vermeende potentieverhogende kwaliteit, dempt men de put, of is het de balk in je eigen oog niet zien? Maar ik consumeer kippeneieren, geen eieren van uitstervende schildpadden.


Een Goede Vrijdag toegewenst.


Rappa


(ps: u mag dit schrijfsel doorsturen naar wie u wil. Misschien worden dan nog meer slapende tijgers eindelijk wakker. Met het oog op de verkiezingen...)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page